Nieuwjaarsconert

Wij nodigen u van harte uit op ons nieuwjaarsconcert aanstaande zondag om 16 u. in de Sint-Stefanuskerk.

De professor orgel aan het conservatorium van Madrid is tevens organist aan het augustijnenklooster daar.  Als musicoloog biedt hij met dit concert een blik op de Spaanse romantiek.  In 60 minuten troont deze muzikale bolleboos ons mee naar de zuiderse sferen waarin zijn land baadt via een ommetje langs een onsterfelijke sonate van Johann Sebastian Bach.

Als muziekwetenschappelijk vorser tekende hij voor de nieuwe Barenreiter uitgave van de Spaanse Bach Juan Cabanilles.  Daarnaast heeft Miguel een bijzondere affiniteit met de studie van het historische Spaanse orgeltype dat verrassend veel gelijkenis vertoont met de orgels van onze streken uit dezelfde tijd.

Aansluitend is er een receptie om het jaar feestelijk in te zetten.

De toegangsprijs bedraagt € 12 voor leden en € 15 voor niet-leden.

 

Lichtmisconcert

Eugeniusz Wawrzyniak is als Poolse orgelvirtuoos in Charleroi titularis-organist. Hij wordt regelmatig gevraagd op belangrijke festivals, waaronder de internationale orgelreeks van De Principaal in Gent. Hij heeft onder meer opgetreden als begeleider van de bekende fluitist Marc Grauwels en Yossif Ivanov, laureaat van de koningin Elisabeth wedstrijd voor viool.
Eugeniusz presenteert ons hier een staalkaart aan schitterende composities van zijn geboorteland Polen, tevens de bakermat van Frederik Chopin, een van de grootste componisten aller tijden voor piano.

Vanaf 14 u. bent u welkom voor een pannenkoekenfestijn met koffie of warme chocolademelk. Hiervoor is reservatie vereist, dit kan via de voorverkooppagina waar u dan uw kaartje kan reserveren voor dit concert.

De toegangsprijs alles inclusief bedraagt € 15 voor leden en € 20 voor niet-leden.

De toegangsprijs voor enkel het concert bedraagt € 12 voor leden en € 15 voor niet-leden.

 

Exclusieve ledenactiviteit: pianorecital

Marlies Cornelis studeerde eerst piano aan academie De Kunstbrug bij Frederik Croenen in Gent. Aan het conservatorium behaalde zij het ze masterdiploma piano in de klas van Daan Vandewalle. Haar eindexamenrecital bestond uit werk van nagenoeg uitsluitend vrouwelijke componistes. Het is uit deze specifieke bloemlezing dat een programma werd gedistilleerd voor deze concertavond. Het decor voor dit bijzondere evenement wordt gevormd door de gelagzaal van Hotel Erasmus, gelegen in een exclusief 16de-eeuws pand in Gent centrum. Het instrument waarop Marlies de muziek zal uitvoeren, is een historische salonvleugel, die eigenaar Peter Broos, tevens een begenadigd tenor, liet reviseren door Tyn Huylebroeck, een gerenommeerd pianotechnicus.

De toegangsprijs bedraagt € 12 voor leden.

U kan uw plaats reserveren op de voorverkooppagina.