Welkom bij De Principaal

 

Overlijdensbericht

Beste Roland
Beste vrienden

Vandaag nemen wij met droefheid en dankbaarheid afscheid van een groot mens.

Roland Van Liefferinge was de wakkere vice-voorzitter van orgelkring De Principaal. Hij beschikte over vele zeer bijzondere talenten en had voor iedereen een speciaal woordje klaar bij elke ontmoeting.

Wij kennen hem als een enthousiast en kundig muziekliefhebber en liefdevol medemens met een groot hart.

Als Roland onze orgelexcursies samen met zijn lieve vrouw Gertje organiseerde, werden kosten noch moeite gespaard om onze orgelvrienden in grandeur te kunnen ontvangen op de koffie met iets lekkers erbij tussen de prachtige concerten in.

Regelmatig verzorgde hij eigenhandig met zijn weergaloos improvisatietalent een fijne bespeling en een gesmaakte demonstratie van al die mooie orgels waar we langs kwamen.

De bestuursvergadering kon niet beginnen zonder een prachtige geïmproviseerde prelude aan de piano door Roland.

Wij zullen nooit de elegantie en vindingrijke taal vergeten waarmee hij met een kwinkslag onze evenementen zo hartelijk animeerde.

Talrijk zijn de momenten waarop hij ons heeft geïnspireerd en aangemoedigd om door te gaan met prachtige activiteiten rond de orgels.

De coronacrisis heeft Roland onlangs geïnspireerd om een schitterend studieorgel aan te schaffen waar hij thuis urenlang op studeerde tot op de laatste dag.

Hij heeft het geluk gehad om tot in de laatste uren helder van geest en blij van hart te mogen blijven.

Zijn buitengewone hartelijkheid en zijn ongelofelijk positief denken zelfs in de meest extreme moeilijkheden, zijn altijd een grote steun voor ons geweest, een uniek geschenk van een bijzondere vriend.

Het ga je goed Roland, dankjewel voor alles!

Namens het bestuur van De Principaal vzw
Paul De Maeyer, voorzitter