Aankondiging

We wachten vol ongeduld tot het eerstvolgende evenement en tellen samen met u af!

07dagen 16uren 41minuten 31seconden

 

 

Magnificatconcert

In de adventstijd verwachten we de komst van Jezus, de verlosser op aarde. Een van de belangrijkste teksten en liederen uit de christelijke cultuur is het gebed van Maria, dat zij richt tot God wanneer de engel haar bericht dat zij zwanger is van de Heilige Geest. De engel voegt eraan toe dat haar kind een bijzondere rol zal spelen in de maatschappij. De spanning van deze mededeling raakt het hoofdthema van God, de verlosser, de komst van Jezus op aarde en de rol van Maria in het geheel. Niet voor niets heeft men in Oostakker-Lourdes de grot van Lourdes nagebouwd, de plaats waar Maria in een visioen verscheen aan Bernadette Soubirous. Koen Maris is een begenadigd organist uit het noorden van Antwerpen. Mattijs Louwye is afkomstig van Veurne en voelt zich als een vis in het water zowel op cello als aan het orgel. Dit komt uiteraard de veelkleurigheid van het concert ten goede. Op het programma staan soli voor orgel en cello, en kamermuziek voor orgelduo.

De toegangsprijs bedraagt € 10 voor leden en € 12 voor niet-leden.

 

Verjaardagsconcert César Franck

César Franck was een Belg!
Hij werd geboren in Luik en werd een groot en gevierd musicus nadat hij de overstap gemaakt had naar Parijs, the place to be voor de 19de-eeuwse kunstenaar.
Het was een tijd vol heroïsch titanenwerk voor de kerkmusici. De omzwervingen van de menselijke ziel die zich opricht om naar de hemelen te trekken is zo’n typisch beeld, dat men kan leggen naast de pathos van “La révolution” van Eugène Delacroix. Le père angélique (zoals Francks leerlingen hem noemden) blonk uit in een harmonische taal die men neo-gothisch kan noemen, vol chromatiek en orkestrale kleurverglijdingen die evolueren van uiterst subtiel tot magistraal breed en pompeus. Tijdens dit concert worden we vergast op een bloemlezing huismuziek, ontstaan aan het harmonium, afgewisseld met symfonisch orgelspel en kerkmotetten uitgevoerd door “Tolle Lege”, het liturgisch mannenkoor voor de kerkelijke hoogfeesten in Sint-Stefanus.

Om de verjaardag van César Franck te vieren wordt dit concert georganiseerd met een mannenkoor o.l.v. Dirk Steyaert en aan het orgel Paul De Maeyer.

De toegangsprijs bedraagt € 10 voor leden en € 12 voor niet-leden.Programmatie 2022

U kan hier een aangevulde en actuele versie van de nieuwjaarsbrief met de programmatie voor 2022 downloaden in PDF-formaat of er gewoon even de jaarprogrammapagina op naslaan.

Voorverkoop

U kan kaarten in voorverkoop aanschaffen.
Voor excursies is inschrijven verplicht (omwille van de plaatsen op de bus en tevens voor de catering) via de excursiepagina.
Door werken aan het viaduct E17 Gentbrugge is de P+R gesloten tot 2022.
We zijn genoodzaakt de opstapplaats van onze excursies te verleggen naar de P+R Oostakker, Antwerpsesteenweg 956, 9040 Gent.

  

Jubileum-cd 

Onze Jubileum-cd 30 jaar De Principaal kan je aankopen via deze pagina: cd-verkoop.