Welkom bij De Principaal

We wachten vol ongeduld tot het volgende evenement en tellen samen met u af!  

12dagen 22uren 00minuten 16seconden


De laatste wijziging op de site is Fotoboek orgelexcursie 17 april 2017

Orgel studeren aan Academie de Kunstbrug te Gent

 • Geschiedenis van klankrijk erfgoed
  • Orgelmuziek bestaat al sedert de middeleeuwen en heeft zich sedertdien zeer breed ontwikkeld. Er zijn prachtige symfonische orgels en schitterende barokorgels. Het orgel biedt honderden mogelijkheden inzake klankkleuren en variatie. De ruime klank van een kerkgebouw vraagt een speciale speelwijze en een gerichte expressie van de musicus.
   Uitdaging voor de motoriek
   De cursus orgel voorziet in een opleiding speeltechniek met een comfortabele houding bij het manuaal- en pedaalspel.
 • Kunstambacht
  • We leren elementaire orgelbouw (zelf mankementen verhelpen, tongwerken stemmen en mooi registreren.) Er wordt veel aandacht besteed aan interpretatie, literatuurstudie en improvisatie. Men kan hier ook ondersteuning vinden bij de zoektocht naar functionele muziek zoals voor uitvaarten en huwelijken. Er worden diverse studiemethoden aangereikt en er wordt samengewerkt met andere cursussen zoals Algemene Muziektheorie, Clavecimbel en Piano.
 • Begeleiden en zelf muziek creëren
  • In dezelfde opleiding leert men naast de orgelles via het vak begeleidingspraktijk liederen begeleiden, harmonisaties maken, begeleiding van solisten en kerkzang, vlot van het blad spelen, eigen creaties maken via compositieformules en concerten geven. Wij leggen de link naar barokke basso continuo, volksmuziek en jazz. We doen actief aan muziekbeluisteren. Soms begeleiden we aan de piano en voorzien we stille film van klank. Het vak Algemene Muziek Theorie helpt ons onze eigen composities te maken.
 • Gedreven leraren met ruime ervaring
  • Paul De Maeyer heeft bijna 30 jaar ervaring als orgelleraar, is concertorganist, begeleider en veelgevraagd als improvisator van bvb stille films. Hij maakt programma’s op maat van de leerlingen waarbij de creativiteit wordt aangesproken en ontwikkeld, en zorgt ervoor dat ieder zich thuis voelt aan het instrument.
   Christophe Goedvriend heeft als leraar Algemene Muziektheorie een coachingsplan om leerlingen jaarlijks een eigen compositie te laten maken. Daarnaast is hij als koordirigent regelmatig te horen in Gent en omgeving.
   Kersten Cottyn is als lerares klavecimbel een vaste waarde in het concertleven, ook op het vlak van kamermuziek, met onder meer programma’s uit de middeleeuwen en de renaissance.

  gratis toegang, programmaboekje € 5

  Website Academie De Kunstbrug Gent