Aankondiging

We wachten vol ongeduld tot het eerstvolgende evenement en tellen samen met u af!

-5dagen -13uren -46minuten -8seconden

Magnificatconcert

Peter Van De Velde, organist van de kathedraal van Antwerpen, heeft onlangs een cd opgenomen met de mezzosopraan Anastasiia Staroselska uit Oekraïne en zal hun cd in december in de Sint-Stefanuskerk voorstellen.

Peter Van De Velde is professioneel organist en vast verbonden aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de Sint-Michielskerk van Antwerpen. Hij geniet faam als begeleider van solisten en koren zoals het Vlaams Radiokoor, het Collegium Vocale en het Antwerp Symphony Orchestra.
Anastasiia Staroselska was docent dierengeneeskunde tot ze besliste haar passie te volgen: de klassieke zang. Op internationale wedstrijden viel ze meermaals in de prijzen.
Na de Russische invasie vluchtte ze met haar zoon naar Belgïe. In Antwerpen nam ze deel aan een auditie van het Opera Ballet Vlaanderen, waarna ze meewerkte aan een aantal producties. Ze maakte er kennis met kathedraalorganist Peter Van de Velde met wie ze sindsdien regelmatig optreedt in binnen- en buitenland. Bij haar optredens wordt ze geroemd om haar subtiele vertolkingen en prachtige stem.
De samenwerking tussen dit veelzijdige duo resulteert vaak in cd-producties en radio- en televisieopnames. Op 3 december stellen zij hun onlangs opgenomen cd voor met werk van Marcel Dupré, Hendrik Andriessen, Olivier Latry, Leonid Zatulovsky en een interpretatie van het Magnificat van Peter Van de Velde.

De toegangsprijs bedraagt voor leden € 12, voor niet-leden € 15.

U kan zich inschrijven via deze voorverkooppagina.Programmatie 2023

Het jaarprogramma wordt momenteel verder uitgewerkt.  Een voorsmaakje i.v.m. de/het volgende evenement(en) vindt u hier

 

 

Lidmaatschap

Als u uw lidmaatschap wenst te vernieuwen, kan dit reeds vanaf € 18 via een overschrijving op BE04 7330 6124 5931, dan bent u lid en heeft u recht op korting bij al onze evenementen. Voor € 30 wordt u Principaalgenoot, een steundend lidmaatschap. U kan ook een jaarabonnement nemen indien u wil, dit kost € 175 en hierbij zijn alle toegangen inbegrepen, evenals de excursie. Voor € 250 wordt u lid van het beschermcomité, een combinatie van steunend lidmaatschap met jaarabonnement voor alle concerten en eendaagse uitstappen.  U vindt het webformulier op deze pagina.

 

Excursie(s)

Dit jaar is er een excursie gepland op 1 oktober. We komen samen vanaf 12:15, vertrekken stipt om 12:30.  Met Nostalbus rijden we naar Dikkele, Semmerzake, Vurste en Bottelare.   Er wordt ook tijd uitgetrokken voor een verpozing.  Als u wenst deel te nemen, kan u zich alvast inschrijven (omwille van de plaatsen op de bus en tevens voor de catering is inschrijven verplicht als u wenst deel te nemen) via de excursiepagina.
Opgelet, vanaf 2023 is de vertreklocatie terug zoals van oudsher P+R Gentbrugge, waar we rond 18:30 terug zullen aankomen!

  

Voorverkoop

U kan kaarten in voorverkoop aanschaffen voor concerten in 2023.

Jubileum-cd 

Onze Jubileum-cd 30 jaar De Principaal kan je aankopen via deze pagina: cd-verkoop.