Welkom bij De Principaal

Aankondiging

Aan de gedrukte versie van het jaarprogrammaboekje 2020 wordt nog volop gewerkt.  Intussen kan u het jaarprogramma bekijken op de site in het menu jaarprogramma 2020

Excursies en voorverkoop

Voor sommige concerten kan u kaarten in voorverkoop aanschaffen.
U kan ook inschrijven op onze excursies via de excursiepagina.
Door werken aan het viaduct E17 Gentbrugge is de P+R gesloten tot 2022.
We zijn genoodzaakt de opstapplaats van onze excursies te verleggen naar de P+R Oostakker, Antwerpsesteenweg 956, 9040 Gent.

Jubileum-cd 

Onze Jubileum-cd 30 jaar De Principaal kan je aankopen via deze pagina: cd-verkoop.

Video

In deze coronatijden kan u rustig vanuit uw zetel van video-opnames genieten: improvisaties door Paul De Maeyer, videoproductie door Vincent Hildebrandt.


Het hommageconcert aan de Gentse organist Lieven Duvosel,  oorspronkelijk gepland op 19 april 2020 19u., wordt verplaatst naar 18 oktober 2020 19 u. omwille van de overheidsmaatregelen in verband met het coronavirus (meer info over dat concert zie jaarprogramma 2020).  Ook de excursie van 2de Pasen (zie onze laatste nieuwsbrief) wordt uitgesteld.  We zoeken nog een passende nieuwe datum en laten u dit zo snel mogelijk weten.  Vervolgens zal u zich hiervoor opnieuw kunnen inschrijven.


Het volgende evenement van het jaarprogramma

We wachten vol ongeduld tot het eerstvolgende evenement en tellen samen met u af!

34dagen 14uren 41minuten 06seconden

Dit jaar krijgt de orgelwandeling een meer uitgesproken lentekleedje aangemeten dan de vorige maart-edities, waar we geregeld met verkleumde ledematen de ijzige koude trotseerden. Wij duimen alvast voor goed weer en kerken met aangename temperaturen. Het Pierre Schijven-orgel van de Gentse karmelieten beschikt over een warme romantische grondtoon en enkele bijzondere solostemmen. 

Miek De Corte, een ervaren Gentse organiste, zal dit mooie instrument laten zingen in het openingsconcert.

Rachel Perfecto is niet alleen organiste, maar ook beiaardier, koordirigent, hoboïst, musicoloog, werkzaam in de muziekbibliotheek van een orkest en zeer handig met computers. Vanuit die zeer brede achtergrond wordt ze vaak aangezocht voor haar buitengewone muzikale interpretaties. website Rachel Perfecto


Chris Vandekerkhove speelt vaker in Sint-Elisabeth maar dan meestal op het koorinstrument om de vierstemmige zang van de anglicaanse diensten te begeleiden. Nu laat hij het unieke historische orgel klinken, zoals dat door Hans Brink enkele jaren geleden bespeelbaar werd gemaakt. Met zijn hybride dispositie kan dit orgel zowel in een deel van het romantische repertoire als in oudere stijlen vele prachtige gezichten krijgen.

Katrien Mannaert sluit de orgelwandeling af in Sint-Stefanus. Zij behaalde het masterdiploma orgel bij Reitze Smits aan het Lemmensinstituut te Leuven. Ze is organist van de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Sint-Niklaas en Nieuwkerken-Waas. Ze werd laureaat van meerdere orgel wedstrijden waaronder Axion Classics, en nam een cd op aan het monumentale Draps-Flentrop-orgel te Sint-Niklaas. Ze is leraar aan de Academie van Dendermonde en heel actief als organisator en uitvoerder met een passionele gedrevenheid om het orgel op een niet-alledaagse en inspirerende manier onder de mensen te brengen. Op haar programma staan werken van Johann Sebastian Bach, Luc De Winter en Hans-André Stamm.

toegang 4 concerten incl. programmaboekje: niet-leden € 20, leden € 15, of per concert € 5