Welkom bij De Principaal

Aankondiging

Beste orgelliefhebber
Momenteel zorgt overmacht van de lockdown omwille van Covid-19 bij alle orgelverenigingen voor een opschorting van de activiteiten van het lopende werkjaar voor onbepaalde tijd. Wij zijn volledig afhankelijk van de beslissingen van de burgerlijke en kerkelijke overheden om te kunnen doorgaan met onze plannen in al dan niet gewijzigde vorm. Van zodra het mogelijk is opnieuw publieke orgelactiviteiten te organiseren, onderzoeken wij de mogelijkheden om bepaalde voorziene evenementen eventueel in gewijzigde vorm alsnog in te richten en brengen wij u daarvan op de hoogte. Wij wensen u een goede gezondheid en goede moed in deze speciale situatie en hopen u opnieuw te mogen verwelkomen na de lockdown. Intussen kan u het jaarprogramma bekijken op de site in het menu jaarprogramma 2020

Excursies en voorverkoop

Voor sommige concerten kan u kaarten in voorverkoop aanschaffen.
U kan ook inschrijven op onze excursies via de excursiepagina.
Door werken aan het viaduct E17 Gentbrugge is de P+R gesloten tot 2022.
We zijn genoodzaakt de opstapplaats van onze excursies te verleggen naar de P+R Oostakker, Antwerpsesteenweg 956, 9040 Gent.

Jubileum-cd 

Onze Jubileum-cd 30 jaar De Principaal kan je aankopen via deze pagina: cd-verkoop.

Video

In deze coronatijden kan u rustig vanuit uw zetel van video-opnames genieten: improvisaties door Paul De Maeyer, video – productie door Vincent Hildebrandt.


Het hommageconcert aan de Gentse organist Lieven Duvosel,  oorspronkelijk gepland op 19 april 2020 19u., wordt verplaatst naar 18 oktober 2020 19 u. omwille van de overheidsmaatregelen in verband met het coronavirus (meer info over dat concert zie jaarprogramma 2020).


Het volgende evenement van het jaarprogramma

We wachten vol ongeduld tot het eerstvolgende evenement en tellen samen met u af!

51dagen 20uren 02minuten 56seconden

20.30 u. het Hollandse orgelcollectief “Cornelis en Corné” brengt in samen met zangeres Anna Nuijten een Duits laatromantisch programma met muziek van onder andere Max Reger, Sigfrid Karg-Elert en Hugo Wolf.

Beide piepjonge organisten studeren respectievelijk in Rotterdam en Gent en delen de passie voor het orgel, die ze met medewerking van de prachtige sopraan Anna Nuijten uitdragen in deze subtiele en expressieve muziek met een rijke harmonische wereld, bedoeld voor orgels met een breed palet aan kleurschakeringen in de grondstemmen.


22 u.  Stille film The Gold Rush uit 1925 van Charlie Chaplin met orgel, Paul De Maeyer.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is charlie-1.jpg

Charlie Chaplin, alias “The Tramp” gaat naar Klondike in Canada aangetrokken en meegesleept door de aldaar allesoverheersende goudkoorts.


Iedereen gaat er op zoek naar het edelmetaal in de bodem van het besneeuwde gebied. Na vele avonturen en omzwervingen eindigt de film met een hilarisch hoogtepunt.


Het wordt op 20 juli ongetwijfeld een amusante  avond met Paul De Maeyer aan het magistrale Forrest-orgel van Sint-Stefanus met maar liefst acht 8  voeten, 3 strijkers een Vlaamse cornet en acht tongwerken verdeeld over drie manualen en pedaal.

 

toegang  € 10