Welkom bij De Principaal

Aankondiging

Paul De Maeyer en Ludo Ide geven op 2 juni een recital orgel en cello in Klemskerke.

Jubileum-cd

Excursies

U kan ook zich inschrijven op onze excursies, hiervoor verwijzen we naar deze pagina.
Door werken aan het viaduct E17 Gentbrugge is de P+R gesloten tot 2021. We zijn genoodzaakt de opstapplaats van onze excursies te verleggen naar de P+R Oostakker, Antwerpsesteenweg 956, 9040 Gent. Meer info omtrent de locatie vindt u hier.

Het volgende evenement van het jaarprogramma

We wachten vol ongeduld tot het eerstvolgende evenement en tellen samen met u af!

06dagen 09uren 53minuten 57seconden

Wie zich professioneel wil vervolmaken in de specialiteit van het orgelspelen, kan daarvoor terecht in de Kask-afdeling Conservatorium Gent in de Hoogpoort. De benaming conservatorium duidt tegelijk op het aspect muziekhogeschool en op het bewaren van de zachte waarde van de muziekbeoefening in de 19de-eeuwse betekenis: sterke ontwikkeling van technische mogelijkheden om tot een performante muzikale expressie te komen.

Vanaf 1830 ontstonden deze instellingen in onze contreien. Vele grote steden zoals Kortrijk, Oostende, Leuven en Mechelen hebben in navolging van deze grote traditie een muziekacademie die nu nog steeds conservatorium genoemd wordt. Het conservatorium kan bogen op een grote orgeltraditie met belangrijke orgelleraars zoals Joseph Tilborghs, Flor Peeters (die zijn lessen gaf aan het Cavaillé-Coll-orgel van de Sint-Niklaaskerk), Gabriël Verschraegen en Dirk Verschraegen.

Enkele studenten zetten ook nu nog de stap naar een intensieve, beroepsmatige beoefening van de orgelkunst. Zij worden in Gent begeleid door Ignace Michiels, organist aan de kathedraal van Brugge, vermaard concertorganist en docent orgel aan het Conservatorium van Gent. Naast de intensieve orgeltraining krijgen de studenten vakken zoals notenleer, geschreven harmonie, praktische harmonie en orgelbouw en -literatuur.

 

gratis toegang