U kan hier een aangevulde en actuele versie van de nieuwjaarsbrief met de programmatie voor 2022 downloaden in PDF-formaat.

Het nieuwjaarsconcert met Miguel Ripol en sopraan Julia Ruiz uit Madrid kon jammer genoeg niet doorgaan op zondag 2 januari, dit vanwege de coronamaatregelen.

Presentatiedag: ‘Een nieuw orgel voor Hijfte’

Op 6 februari om 14 u. vindt een presentatiedag plaats omtrent het nieuwe orgel voor de Maria Middelareskerk in Hijfte. U mag historische duiding verwachten over Hijfte, Reinaert de vos en het nieuwe orgel in de kerk. Voor de muziek zorgt Nathalie van Meirvenne op dwarsfluit, Urbain De Wilde aan het orgel, Paul De Maeyer aan het orgel.

Dit evenement is een benefietevenement, u kan ter plekke een vrije bijdrage betalen als u dat wil.
Opgelet: het aantal plaatsen is heel beperkt.

Maria Middelareskerk ~ Hijfte


Nicolas De Troyer

Op 6 maart om 16 u. brengt kathedraalorganist Nicolas De Troyer een recital op het Forrest-orgel in de Sint-Stefanuskerk.

toegangsprijs: leden € 10, niet-leden € 12

Sint-Stefanuskerk ~ Gent


Orgelexcursie

We trekken er op Paasmaandag op uit met Nostalbus! We beluisteren te Zele, Wetteren, Massemen en Overmere telkens een orgelrecital, met Paul Carteus, Paul De Maeyer, Urbain De Wilde, Lieve Van De Rostyne en Andy Dhondt als solisten. Tussendoor voorzien we een verpozing met koffie en gebak. We zijn rond 19:00 terug in Oostakker.

De toegangsprijs (alles incl.) bedraagt voor leden € 40 en niet-leden € 45.

P+R Oostakker


In memoriam Roland Van Liefferinge

Op 1 mei herdenken we het heengaan van de meer dan gewaardeerde vicevoorzitter van De Principaal, Roland Van Liefferinge, goede muzikant en vriend van ieder van ons, de man achter de excursies van De Principaal.  We brengen een concert in het teken van deze mooie mens…  Als u wil kan u uw plaats reeds reserveren.

toegangsprijs: leden € 10, niet-leden € 12

Sint-Stefanuskerk ~ Gent


Recital door Katrien Mannaert


Op 12 juni vindt in de Sint-Annakerk te Bottelare een recital door Katrien Mannaert plaats, zij soleert op het nieuwe Blank-orgel.

toegangsprijs: leden € 10, niet-leden € 12