Jaarprogramma 2020

Beste orgelliefhebber

We presenteren ons nieuw jaarprogramma met een schat aan informatie over de activiteiten van orgelkring “De Principaal” vzw uit Gent. U heeft ditmaal lang gewacht op deze publicatie, met als voornaamste reden dat beschikbare uren in het dagelijkse leven van veel van onze medewerkers steeds meer ingevuld geraken, terwijl er van hogerhand vooralsnog geen uren bijgemaakt werden in één etmaal.

Niettemin zijn wij vandaag trots u de gloednieuwe editie 2020 te mogen aanbieden. 

Tijdens onze stilaan vermaarde orgelexcursies bezoeken wij steevast vier kerken waar we  orgelmuziek beluisteren,  door een organist die het (historische) orgel bespeelt in de ruimte waarvoor het orgel gebouwd is. Dat orgel is eigenlijk kostbaar erfgoed, want het kreeg vorm door kundige orgelmakers. Zij oefenen een eeuwenoud ambacht uit, waarbij verfijnde vormen van houtbewerking, metallurgie, mechanica, fysica, en de diepste muzikale inzichten in klankopbouw, samenstelling en constructie hand in hand gaan met ultiem meesterschap. Kortom een orgel als artefact behoort tot de zachtste waarden van onze samenleving, die niet altijd zo duidelijk zichtbaar of hoorbaar zijn.

Dat de orgelcultuur belangrijk is voor een streek, zal u ook merken aan de muziek die van oudsher voor de orgels werd geschreven. Vele historische figuren zoals de voorname Gentse componist Lieven Duvosel en Louis Vierne (Parijs) krijgen dit jaar van ons bijzondere aandacht. Het jaarlijks orgel- festival in september ontvangt kathedraalorganisten uit de vier windstreken aan de magistrale speeltafel van het Forrest-orgel in de Sint-Stefanuskerk van het Gentse augustijnenklooster.

De orgelwandeling vindt voor het eerst plaats in mei, waarbij we hopen op een glimp van de zonnegloed die typisch is voor de lente die volop zich heeft ontplooid.

Meer en meer krijgen wij als vereniging de indruk dat orgelmuziek mensen verbindt en inspireert tot vriendschap omdat deze ons samenbrengt rond schoonheid in muziek en architectuur. Diep van binnen hopen wij dat deze schoonheid en vriendschap zich mogen voortplanten in de verblijding van vele harten, waardoor de wereld opnieuw wat mooier, leefbaarder en uitnodigender wordt.

Indien u zich aangesproken voelt door de orgels die al deze schoonheid uitzingen en graag deelgenoot wordt van deze vreugde tijdens onze activiteiten, aarzelt u dan vooral niet om aan te sluiten als lid van onze vereniging, wat al mogelijk is voor de luttele som van 15 euro per jaar. Wie een lid aanbrengt ontvangt van onze voorzitter een speciaal geschenk. Wie dat wenst kan de werking extra steunen als principaalgenoot of met een jaarabonnement.

Indien u graag meewerkt aan de opbouw van de vereniging en de orgelcultuur waar zij voor staat, dan bent u van harte welkom bij onze ploeg van medewerkers.


Forrest-orgel, bouwjaar 1873, Jean Philippe Forrest uit Roeselare, restauratie in 2003 Pels en Van Leeuwen uit ’s Hertogenbosch (NL), 3 klavieren en pedaal, 36 registers, mechanische tractuur (Barkersysteem)

Laurens De Man is een van de beste jonge organisten uit Nederland.
Hij won verschillende eerste prijzen op orgelwedstrijden te Den Haag, Maassluis, Groningen, Freiberg en Berlijn. Hij sleepte de Jan Welmersprijs en, Sweelinckprijs in de wacht. Hij is ook een begenadigd pianist en kamermusicus.

programma

 • Johann Sebastian Bach (Eisenach 1685 – Leipzig 1750)
  • “Einleitung und Fuge aus der Kantate “Ich hatte viel Bekümmernis” für Orgel gesetzt von Franz Liszt” (1811-1886)
  • “Adagio aus der vierten Sonate für Violine und Cembalo, Schluß von Franz Liszt”

 • César Franck (Luik 1822 – Parijs 1890)
  • Grande Pièce Symphonique op. 17
  • Andantino serioso — Allegro non troppo e maestoso
  • Allegro non troppo e maestoso — Largement
  • Andante — Allegro — Andante

 • Richard Wagner (Leipzig 1813 – Venetië 1883)
  • Siegfried-Idyll (arr. Edwin Lemare (1865-1934)

 • Olivier Messiaen (Avignon 1908 – Parijs 1992)
  • Uit Livre du Saint Sacrament
   • Prière après la communion
  • Uit l’Ascension
   •  Transports de joie d’une âme devant la gloire du Christ qui est la sienne

Toegang leden € 10, niet leden € 12


Raf Vandermeulen laat zijn publiek nooit onbewogen achter. Als directeur van de academie van Hamme is hij steeds actief gebleven in de orgelkunst.
Hij brengt ons de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach als één grote barokke meditatie voor lichtmis. 


We houden van traditie en na het concert zijn er, in de prijs begrepen, pannenkoeken met koffie of warme chocolade.
De Goldbergvariaties van grootmeester Johann Sebastian Bach zijn veel meer dan een reeks speelse, lichtvoetige variaties over één en hetzelfde thema.
Op het titelblad staat vermeld “Klavieroefening, bestaande uit een aria met verschillende variaties voor klavecimbel met twee klavieren, gecomponeerd voor de liefhebbers ter verstrooiing van hun gemoed”. Bach kreeg deze opdracht van graaf Herman Carl von Keyserlingk. Als de graaf last had van slapeloosheid liet hij zijn in dienst zijnde klavecinist Johann Gottlieb Goldberg delen van de variatiecyclus spelen. Therapeutische muziek avant la lettre?

Los van deze anekdote en dat het indirect ook een liefdesverklaring is aan zijn vrouw Anna Magdalena, verbergt het ganse stuk een spirituele zoektocht van Bach. De negen canons in stile antico vormen de spirituele leiddraad naar het “hogere”, de verbinding met het Goddelijke, een kosmische oorsprong in getallen – muziek uitgedrukt.

Het Flentrop orgel is perfect uitgerust om de variaties in hun eigen sfeer en kleur tot hun recht te laten komen. Raf Vandermeulen zal u in deze korte stonde meevoeren in de wereld van top barokmuziek.

toegang leden € 12, niet leden € 15
(indien pannenkoeken gewenst reserveren via info@deprincipaal.be of 0478 444 320)


Om het orgel te leren bespelen, moet je niet alleen toetsen indrukken. We leren ook hoe de klank zich ontwikkelt in een kerk. Daarbij valt op dat  de tonen soms langer of korter gemaakt moeten worden om mooi te kunnen klinken. De studenten leren ook luisteren naar zichzelf bij het kiezen van verschillende registercombinaties. Door naar elkaar te luisteren leren zij nieuwe muziek kennen en door het repertoire uit te voeren voor publiek, leert men het zelfvertrouwen te vergroten en om te gaan met plankenkoorts.  Om jezelf te wapenen tegen de overmatige stress van optredens en de confrontatie met kritische luisteraars, moet je zoveel mogelijk in publiek spelen en daarbij volop je verhaal vertellen. De studenten van de orgelklassen van Academie de Kunstbrug en het Gentse Conservatorium zullen zichzelf overtreffen in een interactieve publieksgerichte presentatie. 

website De Kunstbrug website KASK

 

toegang niet-leden € 12, leden € 10 


22 u.  Stille film The Gold Rush uit 1925 van Charlie Chaplin met orgel, Paul De Maeyer.

Charlie Chaplin, alias “The Tramp” gaat naar Klondike in Canada aangetrokken en meegesleept door de aldaar allesoverheersende goudkoorts. Iedereen gaat er op zoek naar het edelmetaal in de bodem van het besneeuwde gebied. Na vele avonturen en omzwervingen eindigt de film met een hilarisch hoogtepunt.

Het wordt op 20 juli ongetwijfeld een amusante  avond met Paul De Maeyer aan het magistrale Forrest-orgel van Sint-Stefanus met maar liefst acht 8  voeten, 3 strijkers een Vlaamse cornet en acht tongwerken verdeeld over drie manualen en pedaal.

een unieke belevenis met Paul De Maeyer aan het magistrale Forrestorgel van Sint-Stefanus met maar liefst acht 8 voeten, 3 strijkers een Vlaamse cornet en acht tongwerken verdeeld over drie manualen en pedaal.

Door de huidige maatregelen van de veiligheidsraad in verband met corona zijn de plaatsen in de kerk beperkt tot 75 personen met social distancing. Het dragen van een mondmasker is verplicht. Er zal ontsmettingsmiddel voorzien zijn aan de ingang van de kerk. 
Om fysieke contacten te beperken en het aantal toegestane personen te kunnen handhaven vragen we om te reserveren op onze voorverkoop  pagina. Aan de ingang hoeft u enkel je naam te vermelden.

reservatie verplicht via voorverkoop  € 6  


Sedert 2019 beschikt de Sint-Stefanuskerk van het augustijnenklooster van Gent over 3 mooie orgels. 
Naast het indrukwekkend romantische hoofdorgel van Philippe Forrest gebouwd in 1873 op het dokzaal is er het verfijnde Flentrop-orgel in neo-barokstijl uit 1956. Het stond eerst in de doopsgezinde kerk in Enschede, daarna een jaar in de Bavo-kerk in Haarlem, vanaf 1972 in de Henry Le Boeufzaal in het Paleis voor schone Kunsten, waar het ingespeeld werd door Pierre Cochereau, om dan uiteindelijk in Gent terecht te komen.
De laatste aanwinst is een Van Vulpen-orgelpositief dat opgesteld werd in het koor met mooie fluiten 8′ en 4′, een pittige sesquialter als discant solostem en een mooi plenum gevormd door een 2′ en 1′.

Maarten Verbiest is geen onbekende in principaalkringen. Hij werd blindgeboren en ontpopte zich als een geweldige muzikant die op korte tijd zowel het pianospel als het orgelspel in de vingers kreeg.

Filip Van Lancker bespeelt deze beide instrumenten voortreffelijk!

Arina Tsytlianok studeert orgel aan het Conservatorium van Gent bij Paul De Maeyer, is componiste en was in een vorig leven zelfs pianobegeleidster van de slagwerklas van het Tsjaikovskyconservatorium van Moscou.

Dat een orgel een instrument is met een ruimtelijke werking, zullen we die dag geweten hebben.

De drie uitnemende muzikanten laten het orgeltrio van Sint-Stefanus horen in een driestemmig verhaal dat nog lang aan onze ribben zal blijven plakken. Hoe reageert de prachtige akoestiek van deze geweldige kerk in Italiaanse renaissancestijl op zoveel klankimpulsen vanuit drie orgels en zelfs op een simultaan improvisatie met de drie instrumenten? Dat zal u zelf kunnen horen als u komt luisteren. Wij reserveren alvast uw stoel als u inschrijft.
Fantastische muziek van Sweelinck, Bach en Boëllmann zal eveneens van alle kanten weerklinken op deze memorabele dag. 


programma

 • Johann Sebastian Bach (Eisenach 1685 – Leipzig 1750)
  • Preludium en Fuga in C BWV 547 (Arina Tsytlianok)

 • Tielman Susato ( Soest, Duitsland 1500 –  Antwerpen 1561)
  • Canzona voor 3 orgels naar Tielman Susato arr. Paul De Maeyer
   (Arina Tsytlianok, Filip Van Lancker, Maarten Verbiest)
 • Johann Sebastian Bach (Eisenach 1685 – Leipzig 1750)
  • Toccata in G BWV 916 (Maarten Verbiest)

 • Paul De Maeyer (Halle 1964)
  (Arina Tsytlianok, Filip Van Lancker, Maarten Verbiest)
  • Concertino giocoso voor 3 orgels
  • Mystieke uren die lang nawerken…
   Trio improvisatie met drie orgels rond thema’s van Léon Böellmann (Elzas 1862 – Parijs 1897)
  • Chaconne voor drie orgels 

 • Louis Vierne (Poitiers 1870 – Parijs 1937)
  (Arina Tsytlianok)
   • Naïades

 • Paul De Maeyer (Halle 1964)
  • “Groot raderwerk” herinnering aan de industriële revolutie


reservatie verplicht via voorverkooppagina € 10 leden, € 15 niet leden


Frank Heye is één van die Belgische organisten die alles speelt wat hij onder handen krijgt. En hij speelt dat niet zomaar eventjes, hij bouwt er steevast een boeiend verhaal rond. Op deze bewuste 23ste dag van de oogstmaand presteert hij het zelfs om van de ontiegelijk lastige toonaard fakruis klein, waar menig klavierspeler nachtmerries van krijgt, een thema te maken dat de weg opent naar grootse composities uit de orgelliteratuur.

De befaande GPS van Franck neemt het hier op tegen een al even richtinggevende sonate van de grote Max Reger (één van Franks specialiteiten en handelsmerken) en een verklanking van het rotsvaste geloof in de hemelse liefde als overwinning op de somberheid “Tu es Petra”. Het zal allemaal veel deugd doen in deze tijd van viruskransen, quarantaines en koffiedik kijken…

programma

thema: Fis-moll triptiek

De drie werken ademen een totaal verschillende esthetiek uit maar staan allen in Fis-moll.
Er zijn nog een paar gelijkenissen: ze beginnen alle drie in mineur en eindigen in majeur. Ze zijn drieledig, doch structureel totaal verschillend. Het fugathema op het einde van de Grande Pièce van Franck en het hoofdthema van de sonate van Reger hebben een karakteristieke anderhalve toon.

 • César Franck (Luik 1822 – Parijs 1890)
  • Grande Piece Symphonique op. 17

 • Max Reger (Brand (Opper-Palts)1873 – Leipzig 1916)
  Erste Sonate fis-Moll op.33
  • Phantasie
  • Intermezzo
  • Passacaglia

 • Henri Mulet (Parijs 1878 – Draguignan 1967)
  Uit ‘Esquisses byzantines’
  • Tu es petra et portae inferi non praevalebunt adversus te


reservatie verplicht via voorverkooppagina € 10 leden, € 15 niet leden


Helemaal aan het eind van onze zomervakantie worden wij uitgenodigd om getuige te zijn van de voorbereidingen van een prachtig orgelexamen op het Gentse conservatorium met zeer gedreven jonge krachten. Muziek van zowel de kathedraal-impressionist Louis Vierne, de aartsvader van de Belgisch-Franse orgelromantiek Jacques Nicolas Lemmens als de ornitholoog en mysticus Messiaen staan op het menu. Arina en Lodewijk laten niets aan het toeval over en zetten hier letterlijk en figuurlijk hun beste beentje voor.

programma

 • Jacques Nicolas Lemmens (Zoerle-Parwijs 1823 – Zemst 1881)
  • Sonate Pascale

 • André Laporte (Oplinter 1932)
  • ‘De zeven manieren’

 • Arina Tsytlianok
  • pavana

 • Johann Sebastian Bach (Eisenach 1685 – Leipzig 1750)
  • Nun komm der Heiden Heiland

 • Louis Vierne (Poitiers 1870 – Parijs 1937)
  • Naïades
  • Cathédrales

 • Olivier Messiaen (Avignon 1908 – Parijs 1992)
  • Transport de Joie


reservatie verplicht via voorverkooppagina € 10 leden, € 15 niet leden


Beste orgelliefhebber

Om evidente redenen kunnen onze internationale gastorganisten van het kathedraalmuziekfestival niet naar Gent komen in september 2020.

Daarom schuiven wij deze mooie programmatie integraal op naar september 2021, een moment waarop wij allemaal hopen dat er betere tijden aanbreken.

Om u intussen niet op uw honger te laten zitten, zetten wij in september ons oogstfestival voort met puike organisten uit de Lage Landen.

Tot in september?


De voorzitter van De Principaal, Paul De Maeyer, opent op 3 september met een Bachconcert op het Flentrop-orgel.

programma

 • Preludium en fuga BWV 541

 • Koraal Nun danket alle Gott BWV.657

 • triosonate nr 4 in mi klein BWV 528

 • Preludium en fuga in a BWV 543

 • Drie schublerkoralen
  • wo soll ich fliehen hin BWV646
  • Komst du nun Jesu, vom Himmel herunter BWV650
  • Ach bleib bei uns, Herr Jesu Christ BWV649

 • Toccata en fuga in F BWV 540

reservatie verplicht via voorverkooppagina € 10 leden, € 15 niet leden


Op 10 september brengt de cantor-organist van de Sint-Baafskerk te Aardenburg, Ad van de Wege, een virtuoos programma met Nederlandse orgelmuziek van Samuel de Lange, Berthold Tours, Johan Albert van Eyken, Hendrik Andriessen, Paul Chr. Van Westering, Jan Nieland en twee orgelintermezzi van hemzelf.

programma

 • Samuel de Lange sr. (Rotterdam 1811 – aldaar 15 mei 1884)
  • Fantasie-Sonate Nr 3 
   • Allegro Moderato
   • Adante religioso
   • Recitativo
   • Finale

 • Berthold Tours (Rotterdam, 1838 – London,  1897)
  • Allegretto Grazioso

 • Johan Albert van Eyken (Amersfoort,  1823 –  Elberfeld, 1868)
  • Andante Opus 13

 • Hendrik Franciscus Andriessen (Haarlem, 1892 – aldaar, 1981)
  • Premier Choral pour Orgue

 • Paul Christiaan van Westering (Amsterdam, 1911 – Zandvoort, 1991)
  • Variaties op een Bach thema

 • Ad van de Wege (Terneuzen, 1955)
  • Twee orgelintermezzi over het Gezang ‘Aan wat op aarde leeft’

 • Jan Nieland  (Amsterdam  1903 – Naarden 1963
  • Toccata in a

reservatie verplicht via voorverkooppagina € 10 leden, € 15 niet leden


De organist van de abdij van Averbode Nils Hellemans brengt op 17 september werk van J.S. Bach,  N. Bruhns, G. Böhm, A. Wammens, F. Peeters en J. Jongen

programma 

 • Johann Sebastian Bach (Eisenach 1685 – Leipzig 1750)
  • Toccata und Fuge in d moll (BWV 565)

 • Nicolaus Bruhns  (Eisenach 1685 – Leipzig 1750)
  • Praeludium in e moll

 • Georg Böhm (Hohenkirchen (Thüringen), 1661 — Lüneburg, 1733)
  • Vater unser im Himmelreich

 • Johann Sebastian Bach (Eisenach 1685 – Leipzig 1750)
  • Pièce d’orgue (BWV 572)
  • Schmücke dich, o liebe Seele (uit “Leipzicher Choräle” BWV 654)

 • Ad  Wammes (Vreeswijk 1953)
  • Miroir – A.

 • Joseph Jongen (Luik1873, – Sart, Jalhay1953)
  • Toccata (op. 104)

 • Flor Peeters (1903-1986)
  • Concertstuk (op. 52a)

reservatie verplicht via voorverkooppagina € 10 leden, € 15 niet leden


Paul De Maeyer sluit op 24 september de reeks af met een romantisch recital op het vermaarde Forrest-orgel. Hij brengt werk van Jacques Nicolas Lemmens, César Franck, Louis Vierne, Flor Peeters, een orgelsonate met Haiku’s voor Francis Beaufort en het allegro uit de 6e symfonie voor orgel Charles Marie Widor.

programma

 • Jacques Nicolas Lemmens (Zoerle-Parwijs 1823 – Zemst 1881)
  • Fanfare, cantabile en prière Jacques

 • César Franck (Luik 1822 – Parijs 1890)
  • Pièce héroïque

 • Louis Vierne (Poitiers 1870 – Parijs 1937)
  • Clair de lune

 • Flor Peeters (1903-1986)
  • Concert piece opus 52a

 • Paul De Maeyer (Halle 1964)
  • Een orgelsonate met Haiku’s voor Francis Beaufort in de hoop dat hij ons kan helpen met de Corona weg te blazen Improvisatie

   Haiku’s voor de orgelsonate

   • tempestoso energico
    Haren in de war
    Hinderlijk voor de ogen
    Rookpluimen en stof
   •  sollevato dal vento
    Flapperend kleedje
    Met mij vliegt mijn paraplu
    Beweeg moeilijk voort

   • prestissimo volante
    Tegen windkracht tien
    Gekuifde golven op zee
    Ontwortelde boom

 • Charles-Marie Widor (1844 – 1937)
  • Allegro uit de 6e symfonie voor orgel

reservatie verplicht via voorverkooppagina € 10 leden, € 15 niet leden


Het geweldige concert met Bart Verheyen (docent Koninklijk Conservatorium Antwerpen) vorig jaar zindert nog na. In 2020 speelt hij opnieuw aan het wondermooie romantische Forrest-orgel een programma speciaal gewijd aan werk van Lieven Duvosel.

Deze Gentse toondichter was in zijn tijd al beroemd in de vakwereld voor zijn grote artistieke scheppingskracht als romanticus. Zijn talent werd ontdekt dankzij de piano in het café chantant van zijn stiefmoeder. Hij werd op 12-jarige leeftijd toegelaten op het Conservatorium te Gent, leerde er componeren voor koor, orkest en orgel (meer dan 350 opusnummers) en later studeerde hij onder meer in Parijs bij Widor (orgel).

Duvosel was ook een van die grote Vlaamse figuren die de massazang op grote bijeenkomsten kon aansturen en bezielen. Zijn bekendste werk is wellicht wel de Leiecyclus uit 1925. Organist Bart Verheyen (°1986, Lier) zet zich schrap voor de uitvoering van deze boeiende en onterecht onbekende Vlaamse muziek. Hij brengt ook het onvergetelijke tweede Choral van Franck en eigen bewerkingen van liederen van Fauré ( de leermeester voor compositie van Duvosel). Bart voltooit momenteel zijn master orgel bij Joris Verdin, hij is artistiek leider van het Orpheus Organ Festival en blijft intussen belangrijke muziekprijzen op zijn palmares schrijven.

programma

 • Lieven Duvosel (Gent 1877 – Sint-Martens-Latem 1956)
  • Levensschets voor orgel – praeludium, choral en fugua (1937) opgedragen aan Flor Peeters
  • Passacaglia en Fuga voor groot orgel (1950), opgedragen aan de heer en mevrouw H. De Hovre – Walraet

 • Cesar Franck (Luik 1822 –  Parijs 1890)
  • Deuxième Choral

 • Gabriel Fauré  (Pamiers 1845 – Parijs 1924)/arr. Bart Verheyen (°1986)
  • Trois Mélodies 

 • Lieven Duvosel (Gent 1877 – Sint-Martens-Latem 1956)
  • Drieluik voor groot orgel – praeludium, scherzo en fuga (1954), opgedragen aan Albert de Klerk

   toegang € 12 en voorverkoop € 10 (reservatie via JoBeBy@gmail.com mogelijk tot 14/10/2020)

Maurice Duruflé

 

Bestaat er een mooier requiem dan dat van Maurice Duruflé? Wij weten het niet, maar we zijn absoluut fan! Rond de eeuwenoude basis van de gregoriaanse dodenmis weefde deze geweldige orgelcomponist een neomodaal meesterwerk dat stoelt op de grote Franse traditie, waarbij de traditie op een zeldzaam organische manier samengaat met een moderne evolutie van een zich ontwikkelend harmonisch vernuft. Voor deze mis heeft men alleen zangers en een romantisch orgel nodig. Het resultaat is een beklijvend stuk dat niet zomaar uit je gemoed verdwijnt als je het eens hebt leren kennen.
toegang niet-leden € 12, leden € 10


Sinterklaas Festival voor en door kinderen met als centrale gast Sinterklaas zelf. Samenzang van sinterklaasliedjes ondersteund door het aanzingkoor verbonden aan de Sint-Bernadettekerk in Sint-Amandsberg begeleid aan drie kerkorgels door Jo Demeester en Paul De Maeyer.

Sinterklaas vertelt in hoogst eigen persoon over zijn spannende tochten langs de daken en de fratsen van Zwarte Piet die plots wit werd. Wie wil weten waarom dat zo was, moet zeker komen luisteren naar het bloedstollende verhaal. Uiteraard krijgen alle kinderen die komen meezingen voor Sinterklaas iets lekkers en een leuk aandenken mee naar huis.

toegang gezinskaart € 8 met inschrijving   klik hier om in te schrijvenEnkele jaren geleden gaf Johann Vexo een weergaloos concert op ons geliefde Forrest-orgel. Hij is afkomstig uit de Elzas en titularis-organist van de kathedraal van Nancy en van het koororgel van de Notre-Damekathedraal in Parijs, dat momenteel spijtig genoeg niet bespeelbaar is.
Johann is een klassieke organist pur sang en excelleert in het grote repertoire, waarbij hij uiterst kritische normen hanteert bij de selectie en interpretatie van orgelmuziek. Een dergelijke veeleisende instelling leidt uiteraard tot indrukwekkende programma’s die op een voortreffelijke
wijze worden gepresenteerd.

toegang niet-leden € 12, leden € 10


De jonge organist Mattijs Louwye uit Veurne heeft zich ook toegelegd op cello en is professioneel zeer actief op beide instrumenten. Hij vormt een duo met de Antwerpse organist Koen Maris zowel in het repertoire voor cello en orgel als vierhandige muziek. Onnodig te vertellen dat deze combinaties prachtige mogelijkheden bieden om de Sint-Stefanuskerk in de winter van hartverwarmende muziek te voorzien.

toegang niet-leden € 12, leden € 10