ORGELVERENIGING “DE PRINCIPAAL” GENT

Bezoek “De Principaal” ook opFacebook

Orgelvereniging “De Principaal” werd in 1988 in Halle (Zuid-West-Brabant) opgericht door onder meer stichtend voorzitter Dirk Ottoy en Paul De Maeyer, de huidige organist van de  Sint-Stefanuskerk (augustijnenklooster) te Gent. “De Principaal” legt zich toe op het organiseren van activiteiten rond het pijporgel. Zo ontstonden het “Orgelfestival van de Zennevallei”, “De Vlaamse Orgeldagen” en talrijke orgelexcursies. Ook was er het veelgelezen driemaandelijks tijdschrift “De Principaal”, waarvoor talrijke eminente redacteurs interessante artikels schreven.
Na enkele jaren van minder intensieve werking werd “De Principaal” vzw in 2003 overgebracht naar Gent, specifiek met de bedoeling om rond het prachtig orgelpatrimonium van de Sint-Stefanuskerk (augustijnenklooster) te Gent een kwaliteitsvol concertleven te starten. Het is de bedoeling grote organisten aan te trekken en ook jonge organisten de kans te geven deze schitterende orgels te bespelen. De zetel is gevestigd in Zangvogellaan 4, 9041 Gent (Oostakker).
U kunt onze orgelwerking steunen door lid te worden van “De Principaal” vzw. Dit kunt u doen door ons uw naam, post- en e-mailadres te bezorgen en het lidgeld van uw keuze te storten. Meer info vindt u op de contactpagina.